Kundeservice | Mestermøbler
HANDLEVOGN
Handlevognen er tom
RING VÅRT KUNDESENTER ÅPENT ALLE DAGER09.00-22.00
Nyttig informasjon om møbelstoff > Farging og Trykking
Et møbelstoff kan være farget på en av følgende måter:

Farget i fiber
Farget i garn
Farget i metervare (stykkfarging)
Trykket i garn eller trykket som metervare.


Det står mange forskjellige fargestofftyper og kulører til disposisjon for et fargeri. Hvilket fargestoff som skal velges er i første rekke avhengig av hvilke tekstilfibrer som skal farges. For et møbelstoff vil det alltid være krav til fargens lysekthet, gniekthet og renvannsekthet. Dette betinger i svært mange tilfeller at det benyttes gode og forholdsvis kostbare fargestoff. For de fleste tekstilfibrer som benyttes till møbelstoff kan en få fargestoff med høy ekthet. Ved farging av en dyp eller mørk fargenyanse avsettes det mer fargestoff på fiberen enn ved farging av en lys fargenyanse. Jo mer fargestoff som er påført fiberen, desto vanskeligere er det å oppnå god gniekthet og våtekthet for fargene. Når det gjelder lysekthet er det motsatt. Ensfargede tekstiler kar. farges på alle de nevnte fargemater. For en melert tekstilvare, det vil si flere farger i stoffet må fibrene som regel materialfarges, men ved å velge forskjellige fibertyper i ett og samme garn eller i varp og veft, kan en oppnå fargemelering ved stykkfarging. En velger da fargestoffer som trekker forskjellig på de forskjellige fibrene i blandingen. Vanligvis opplyses det ikke om hvilken fargemetode eller fargestoffgruppe som er benyttet ved farging.

En bør alltid sørge for å få opplyst hvilke fargeekthetsnummer et møbelstoff har. Fargen kan også trykkes på varen, og det finnes forskjellige trykkemetoder. På samme måte som ved farging vil en også kunne få forskjellig ekthet på en trykket vare. De ektheter en i første rekke bør få opplysning om er: Lysekthet, tørr og våt gniekthet, svettekthet og renvannsekthet.
Lysektheten graderes i 8 klasser med klasse 8 som best og klasse 1 som dårligst. De øvrige fargeektheter graderes i 5 klasser med klasse 5 som best og klasse 1 som dårligst.
Mestermøbler AS
Telefon: +47 900 88 057. Åpningstider kundeservice 09.00 - 22.00.
Copyright © 2024 www.mestermobler.no Mestermøbler AS. All rights reserved. Personvern