Kundeservice | Mestermøbler
HANDLEVOGN
Handlevognen er tom
RING VÅRT KUNDESENTER ÅPENT ALLE DAGER09.00-22.00
Nyttig informasjon om møbelstoff > Tekstilfakta
Martindaletest. Undersøkelse av slitasjemotstand på Martindale slitasjeapparat ifølge ISO 12947-2. Prøvene slites mot et standard tekstil med fram og tilbakebevegelser. Belastning 12 kN/m². Høye verdier gir de beste resultater. Gjennomsnitt av 4 prøver gir resultatet. Antall omdreininger leses av ved registrering av to trådbrudd.

Pillingtest. Undersøkelse av pillingegenskaper på Martindaleslitasjeapparat ifølge ISO 12945-2. Prøvene slites mot standard ullstoff uten belastning og bedømmes etter 500, 1000, 2000 og 5000 omdreininger. Visuell bedømmelse og ved hjelp av en fotografisk skala med 1 som dårligste og 5 som beste klasse.

Lysekthetstest. Undersøkelse av lysekthet utføres ifølge internasjonal standard ISO 105 B02. Prøvene utsettes for belysning fra en Xenonlampe sammen med 8 standard fargeprøver. Prøvenes lysekthetsklasse bedømmes ved sammenligning av den fargeforandring som har oppstått på prøven og den som har oppstått på de 8 standardprøvene som ble eksponert samtidig. Ekthetsklassene for bedømmelse er fra 1-8, med 8 som beste karakter (Obs! 8 er ikke 100% bedre enn 7 osv.)

Sigarettest. Kvaliteten testes ifølge EN 1021-1. Antennelseskilde:
Sigarett. Sigaretten plasseres hvor sete og rygg møtes, minst 50 med mer fra ytterkant. Testen observeres i opptil 1 time etter plassering av tennkilden for påvisning av eventuell ulmebrann.

Følgende klassifiseringer gjelder:

Hard bruk
Martindaletest:  over 25 000 omdreininger
Pillingtest:  3-4
Lysekthetstest:  minimum 5
Sigarettest:  godkjent

Stoffet er egnet på hjemmemøbler som utsettes for sterk slitasje. Dersom du skal ha et hjemmemøbel som skal tåle mye bruk, bør du velge et tekstil i denne gruppen. Stoffet er egnet til bruk på møbler som skal stå foran TV og på hovedsittegruppe med stor brukshyppighet i private hjem.

Vanlig bruk
Martindaletest:  over 20 000 omdreininger
Pillingtest:  3-4
Lysekthetstest:  minimum 5
Sigarettest:  godkjent

Stoffet er egnet på møbler som brukes daglig, - på en normal måte. Stoffet har en lavere slitasjestyrke enn stoff i brukskategori "hard bruk". Med aktsomt bruk vil dette stoffet likevel tilfredstille normalhusholdningens krav til holdbarhet.

Lett bruk
Martindaletest:  over 20 000 omdreininger
Pillingtest:  3-4
Lysekthetstest:  minimum 5
Sigarettest:  godkjent

Stoffet er egnet på møbler som ikke utsettes for daglig slitasje. Stoffet anbefales til avlastningsmøbler, - for eksempel til salong/sittegruppe nr 2. Stoffet har en slitestyrke som ikke tilfredstiller kravene til har og hyppig bruk.
Mestermøbler AS
Telefon: +47 900 88 057. Åpningstider kundeservice 09.00 - 22.00.
Copyright © 2024 www.mestermobler.no Mestermøbler AS. All rights reserved. Personvern