Kundeservice | Mestermøbler
HANDLEVOGN
Handlevognen er tom
RING VÅRT KUNDESENTER ÅPENT ALLE DAGER09.00-22.00
Nyttig informasjon om hud > Vedlikehold
Allmenngyldige regler for vedlikehold av møbellær er få. Finishmidlene i bruk kan variere, likeledes garvemetode. Vær derfor varsom med hvilket rengjøringsmiddel du skulle ønske å benytte etter noen år.

 

Støvsuging for å fjerne fremmedlegemer som kan gnis inn i narv og finish er svært viktig. Vær forsiktig så du ikke striper opp hudoverflaten når du støvsugeren!Vær også spesiell oppmerksom på at hvis du benytter hårpreparater må du ikke benytte f.eks armlene som hodepute! Dette vil fort kunne medføre at huden flasser av her. Vi tar ikke noe ansvar for dette.

 Tilførsel av fett skal bare gjøres når og hvis fettet tilsatt fra garveriet er uttørret. Ta da eventuelt kontakt med oss for råd om hvilke midler du bør kjøpe og hvilke du ikke bør kjøpe. Husk at desto mer lær er i bruk, desto mer vil det tåle.

 Det finnes i salg i møbelforretninger en hel serie lærpleiemidler spesielt for møbellær. De omfatter rensekremer, pigmenterte kremer for oppfriskning av farger og rene flekkfjernere. Siden det ikke er selvsagt at disse kan anbefales for alt møbellær som omsettes i Norge, ber vi deg ta kontakt med oss før dere starter en slik prosess. Vi kan desverre ikke ta ansvar for en eventuell reklamasjon som måtte komme som et resultat av feil bruk av rensemidler/kjemikalier. Slik feil bruk kan medføre at kjemikaliene i garvestoffene reagerer kjemisk med rengjøringsmiddelet som benyttes. Vi tar ikke ansvar for de anbefalingene som f.eks møbelbutikkene måtte gi deg her. For sikkerhets skyld anbefaler vi deg at du spør oss om dette før du kjøper at slikt produkt. Siden vi ikke selger slike rengjøringsmidler må vi desverre fraskrive oss ethvert ansvar i forbindelse med et slikt eventuelt kjøp fra din side som kunde. Avbildede produkt er bare et eksempel og må ikke oppfattes som en anbefaling fra vår side.

I den senere tid er det solgt store mengder lærmøbler i lyse farger og all erfaring tilsier at slike møbler vil bli vasket og renset relativt ofte. Vi gjør spesielt oppmerksom på at du som forbruker må være forberedt på at helt lyse møbelhuder, og da spesielt de hvite, lettere tar til seg farger fra klær, belter etc. Dette kan være en utfordring med tanke på renhold. Ta derfor dette spesielt i betraktning når du velger hudfarge. Vi fraskriver oss ethvert ansvar i forbindelse med ditt fargevalg.

Det kan i den anledning ikke understrekkes nok at langtidsskader er mest typisk for lær. Det vi si det er lett å finne fram til et vaskemiddel som tilsynelatende er effektivt. Men dersom det innholder løsningsmidler eller sterke alkalier så vil det før eller senere tørke ut og finishens mykgjøringsmidler og pigmentene vil krakelere (sprekke). Dette kan vi ikke ta noe reklamasjonsansvar for.

Sikrest er man derfor hvis man holder seg til barnesåpe, eller andre helt uparfymerte såper med pH under 7. Det er også nyttig å vite at kokt vann er mer egnet enn vann rett fra springen. Pussig nok er et av de mest gjenstridige problemer vi hanskes med rene vannflekker som gjerne etterlater en klart synlig rand i overgangsfeltet der det var vått.

Ny nedvæting med kokt avkjølt vann og hurtig opptørring evt. ved hjelp av en hårtørrer vil utbrede skaden. Trolig må det etter en del år tilføres et fettstoff.

Godt garvet lær er særdeles solid bekledningsmateriale, men det er ikke upåvirkelig, snarere tvert i mot. I land med lange tradisjoner innen lærmøbler, viser det seg i praksis at forbrukerne er langt mer tolerante og langt mer tilbakeholdne hva gjelder reklamasjoner.

Lær endrer seg med tid og bruk. Helst skulle det vært slik også her i landet at først når møbelet har fått en viss patina, så er det et "fullverdig" lærmøbel.

Mestermøbler AS
Telefon: +47 70 17 19 00. Åpningstider kundeservice 09.00 - 22.00.
Copyright © 2022 www.mestermobler.no Mestermøbler AS. All rights reserved. Personvern