Kundeservice | Mestermøbler
HANDLEVOGN
Handlevognen er tom
RING VÅRT KUNDESENTER ÅPENT ALLE DAGER09.00-22.00
Nyttig informasjon, annet > Ord og Uttrykk
Her er beskrivelse til noen ord og uttrykk du kan måte på i våre produkttekster.
Ord og uttrykk
Hensikt
Bakgrunnen for vår ”ordbok” er at du som kunde i Mestermøbler kan finne nærmere forklaringer på møbel- og innredningsfaglige ord og uttrykk som først og fremst er benyttet i vår nettbutikk eller papirkatalog. Etter hvert som forskjellige spørsmål dukker opp på vårt servicesenter, fra dere som kunder, vil ”ordboken” bli utvidet.

Antikkfarget bjerk
En gammel klassisk farge som ofte ble benyttet på flammebjerk i Norge på 1800 tallet.

Bølgefjær
En spiralfjær som benyttes som et bærende element opp på tregrinden til sofaen. Antallet av slike spiralfjærer pr. to- og treseter kan påvirke sittekomforten (hardhet/mykhet) på sofaen.I motsetning til nosagfjær gir spiralfjærer en langt mer behagelig sittekomfort dersom de sitter tett.

E-50
Dette er et fargenummer som oftest benyttes på eik. Generelt i markedet tilbys eikefargene i nummerrekkefølge fra E-35 – E- 60. Jo lavere nummer dess lysere farge. Nummersystemet kommer fra Tyskland.

Entertainmentskap
Et møbel som er beregnet på å samle TV, stereo, video, CDèr etc. Kort og godt et multimedia møbel.

Fabrikkmonterte skap
Betyr at skapmøbelet er montert sammen ved hjelp av en skrågpresse på møbelfabrikken. Dette betyr igjen at du slipper å montere selv samt at møbelet blir mer stabilt over tid.

Fasettslipt glass
Dette betyr at den delen av glasset som faller inn mot dørrammen er slipt i et fasettmønster. Dette bryter lysstrålene noe som tar seg ekstra fint ut. Bredden på fasetten kan være ca. 3- 5 cm.

Finert
Finer er et tynt lag av treet som er skrellet av trestokken. Dette blir så sydd sammen i mønstre som deretter blir limet på møbelplaten. Denne kan enten være av spon eller kunstmaterialet MDF. Finert MDF er svært robust og er ikke utsatt for ”bevegelse” ved temperaturforskjeller.

Flettverk i dør
Dette betyr at det i rammen rundt døra er montert tynne trestykker limet sammen i et spesielt mønster.

Halvtransparent hvit på heltre furu
Dette betyr at en påfører heltre furulaminatet en hvit beisfarge som er litt gjennomsiktig. Det betyr at du ser litt i trestrukturen. Deretter lakkeres treplaten for å beskytte fargen samt gjøre rengjøringen lettere.

Hard Bruk stoffer
Hard Bruk stoffer er møbelstoffer som er testet i henhold til reglene i Norsk Tekstilfakta og klassifisert som ekstra slitesterke. Konkret skal stoffet tåle minimum 25.000 omdreininger etter Martindale metoden før tråbrekasje oppdages før stoffet kan klassifiseres som ”Hard Bruks” stoff.

Herrekommode
Et nostalgisk møbel primært benyttes dette på soverom. Mellomhøyt skap som passer ypperlig til oppbevaring av bukser, slips, strømper etc.

Kassettbord
Dette er et funksjonsmøbel som er laget for å stå mellom to reclinerstoler foran TV`n i stua. Kassetbordet har god lagringsplass i hyller og innvendig rom.

Kirsebærfarget heltre furu
Dette betyr at en påfører heltre furulaminatet en beisfarge som likner på kirsebærtreet. Deretter lakkeres treplaten for å beskytte fargen samt gjøre rengjøringen lettere.

Kjeder
Dette er en ensfarget eller miltifarget tvinnet snor eller stoff som er sydd inn i kantene på sete-, ryggputer eller i front vange. Hovedhensikten er å pynte opp møbelet.

Lys Provence på heltre furu
Dette betyr at en påfører heltre furulaminatet en varm cream beisfarge. Deretter lakkeres treplaten for å beskytte fargen samt gjøre rengjøringen lettere.

Modul
Dette er et møbel som er en del av et byggesystem. Møbelet kan enten kjøpes separat eller sammen med andre moduler i byggesystemet til et oppsett. F.eks til et reol oppsett.

Multimedialøsning
Dette er et reoloppsett som dekker ditt totale behov for å samle TV, video, PC og stereo på f.eks stua.

Provencefarget heltre furu
Dette betyr at en påfører heltre furulaminatet en beisfarge som er varm og mellombrun. Deretter lakkeres treplaten for å beskytte fargen samt gjøre rengjøringen lettere.

Quiltet stoff
Dette er to stofflag med filt eller annet fyll mellom, som deretter sys sammen i forskjellige mønster.Slike stoff er sjelden slitesterke da lommene ofte åpner sømmene som lager lommene.

Reclinersofa
Dette er en sofa bestående av stolelementer som har monterte beslag. Dette gjør det mulig å legge ryggen litt bakover samtidig som fothvileren kommer frem og støtter under bena dine når du sitter i sofaens stolelement og lar setet gli frem. Reclinerløsning kan bare monteres på de stoelementene i sofaen som er nærmest vange. Dvs. max to stk pr. toseter og treseter.

Reclinerstol
Dette er en ørelappstol som har montert beslag under stolen. Dette gjør det mulig å svinge stolen og legge ned ryggen samtidig som fothvileren kommer frem og støtter under bena dine når du sitter i stolen.

Reolsystem
Dette er mange skapelementer og hyller som kan settes sammen til utallige mange reoloppsett eller forskjellige møbelløsninger.

Scotchgard
Scotchgard er en impregnering som er tilsatt møbelstoffet for å gjøre dette flekk- og støvavvisende. Brukes ofte på tekstiler i bomull og kunstfibre.

Sengegavl
Dette er enten hode- eller fotenden av den tradisjonelle senga. I Mestermøbler sin kolleksjon tilbyr vi hodegavler som enkeltmøbel til å møblere sammen med enten kontinentalmadrasser eller rammemedrasser.

Semianelin hud
Semianelin hud (eller Gr. II hud) er et gjennomfarget lær, så vidt lakkert for å beskytte mot smuss etc. Den ytterste og mest slitesterke flaten på kua eller oksens hud er benyttet. Under utvelgelsen av råhuder til denne kvaliteten benyttes feilfrie huder uten rift fra piggtrå eller stygge innsektsspor. Råhudene kjøpes ofte fra Sør-Amerika, Sør-Afrika, Australia mens de ferdige hudene oftest produseres i Italia eller Tyskland. OBS! Før du gjør rent ditt hudmøbel spør alltid fagmannen om råd.

Slipt hud
Slipt hud (eller Gr. I hud) er den mest vanlige hudkvaliteten i det norske marked. Huden er sprøytfarget, lakkert og etterpå påført narvmønster enten i valse eller trykk. Råhudens ytterste lag er så vidt slipt for å få bort innsektsstikk, rifter etc. som dyret er påført under beiting. Råhudene kjøpes ofte fra Sør-Amerika, Sør-Afrika, Australia mens de ferdige hudene oftest produseres i Italia eller Tyskland. OBS! Før du gjør rent ditt hudmøbel spør alltid fagmannen om råd.

Sminkekommode
Et nostalgisk møbel som oftest benyttes på soverommet. Bruksområdet er oppbevaring av smykker, sminke og make up etc.

SOHO
Dette er et uttrykk fra USA. En sammenslåing av ” Small Office Home Office) som beskriver møbler som tilbys til småkontor og hjemmekontor.

Syrebeiset heltre furu
Dette betyr at en påfører heltre furulaminatet en gulbrun beisfarge. Deretter lakkeres treplaten for å beskytte fargen samt gjøre rengjøringen lettere.

Vanlig Bruk stoffer
Vanlig Bruk stoffer er møbelstoffer som er testet i henhold til reglene i Norsk Tekstilfakta og klassifisert som slitesterke.

Vange
Dette er siden på sofaen eller stolen med armlene på toppen og bena under.

Vangebord
Et bord som passet i hjørnet mellom to sofa. Kan benyttes til å fylle ut hjørnet og plassere lampe samt nips på.

Worksenter løsning
Dette betyr at flere datamøbler er montert sammen til en større og til formålet praktisk møbleringsløsning. Dette kan f.eks være en stjerneform. Det kan og være tre stykker møblert sammen rundt et hjørne.

2 – V – 3 / 3 – V – 2
Dette betyr at sofaen enten kan leveres som h.h.v toseter – vinkelhjørne – og treseter (sett forfra) eller treseter – vinkelhjørne- og toseter.Sett inn tekst her
Mestermøbler AS
Telefon: +47 900 88 057. Åpningstider kundeservice 09.00 - 22.00.
Copyright © 2024 www.mestermobler.no Mestermøbler AS. All rights reserved. Personvern